Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;

Σήμερα πολοί εργαζόμενοι, θέλουν να αποχωρήσουν από τις δουλειές τους, για να γίνουν Συνταξιούχοι !
Κατ' αρχήν αυτό φαίνεται να είναι λογικό, αλλά δεν έχει ψαχτεί σε βάθος από τους περισσότερους εργασζόμενους, αφού αυτό εμπεριέχει πολύ μεγάλο κίνδυνο !
Δεν γνωρίζουν όλοι αυτοί που επιθυμούν διακοώς να γίνουν πρόωροι Συνταξιούχοι ότι τις συντάξεις αυτές στην ουσία τις πληρώνουν οι νυν εργαζόμενοι. Έτσι γίνεται εδώ και πολλές 10ετίες, οι εργαζόμενοι πληρώνουν τις Συντάξεις των Συνταξιούχων. 
Ποιό είναι το μεγάλο πρόβλημα των επομένων γενεών ; 
Όταν σήμερα 1.500.000 νέοι είναι Άνεργοι, όταν υπάρχουν άλλες 200.000 νέοι που εργάζονται μεν, αλλά με "μαύρη" εργασία πράγμα το οποίο σημαίνει ότι 1.700.000 δεν πληρώνουν Ασφαλιστικές εισφορές, επομένως τα Ασφαλιστικά Ταμεία δεν εισπράτουν χρήματα για να μπορούν να εξυπηρετούν αυτό το μεγάλο πλήθος των Συνταξιούχων. Εκτός αυτού η οικονομική κρίση των τελευταίων 6 ετών, ανάγκασε πάρα πολλές χιλιάδες ασφαλισμένων να μη μπορούν να πληρώνουν τις Ασφαλιστικές εισφορές τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν χρήματα για να πληρώνονται με άνεση οι Συντάξεις.
Στο μέλλον, μετά από 5-10 χρόνια, τέτοιες καταστάσεις δεν θα επιτρέπεουν στο κράτος να πληρώνει τις Συντάξεις. Στα μέτρα που θα ληφθούν, αναγκαστικά, θα είναι και οι μειώσεις των Συντάξεων. Δυστυχώς θα είναι αναγκαίο κακό. 
Ένα σοβαρό ακόμα πρόβλημα είναι και το δημογραφικό !        Πολλοί Έλληνες ή δεν κάνουν παιδιά ή περιορίζονται σε ένα παιδί ! Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν εργατικά χέρια και επομένως δεν θα υπάρχουν Ασφαλιστικές εισφορές.     Οι αλλοδαποί οικονονμικοί μετανάστες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι και αυτοί με "μαύρη εργασία" και επομένως δεν καταβάλουν Ασφαλιστικές εισφορές.
Τι πρέπει να γίνει για να αντιμετωπιστεί αυτό το τεράστιο και σοβαρότατο πρόβλημα ; Πως άλλες Δυτικές Ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν  παρόμοια προβλήματα ;
Η λύση ακούει στο όνομα ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ! !
Πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει αυτή τη λύση. Οι Ευρωπαίοι προβαίνουν σε ατομικά ή και ομαδικά Συνταξιοδοτικά Συμβόλαια με κάποιες Ασφαλιστικές εταιρίες και κάνοντας ένα ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, Ασφαλιστήριο - Ατομικό Αποταμιευτικό Λογαριασμό που δίνει εγγυημένη Σύνταξη στον Ασφαλισμένο, λύνουν αυτό το πρόβλημα που αυτόματα γίνεται κοινωνικό πρόβλημα.
Εύλογα αναρωτιέται κανείς, 
    "ναι, θα την πάρω όμως τη Σύνταξη από τις Ασφαλιστικές" ;
Η απάντηση είναι ΝΑΙ θα την πάρεις ! Γιατί αυτό γράφεται με τόση σιγουριά ; Γράφεται με τόση σιγουριά διότι για την καταβολή των Συντάξεων υπάρχουν οι παρακάτω εγγυήσεις
         1. Η ίδιες οι Ασφαλιστικές εταιρίες, δημιουργούν τα
             αποθεματικά τα οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να πειράξει

             και αυτά είναι η εγγύηση των Ασφαλισμένων, αφού αυτά
             τα αποθεματικά είναι τα χρήματα που θα πληρώσουν τη
             Σύνταξη των Ασφαλισμένων.

        2.  Η Τράπεζα της Ελλάδος, που είναι η εποπτεύουσα αρχή,
             εκτός των Τραπεζών και των Ασφαλιστικών εταιριών,
             είναι ο "μηχανισμός" που ασκεί τέτοια εποπτεία στις
             Ασφαλιστικές με συνεχείς ελέγχους, που δεν υπάρχει
             περίπτωση να μην δημιουργούν οι Ασφαλιστικές, τα από
             το νόμο προβλεπόμενα Αποθεματικά.

        3.  Το Solvency ΙΙ΄, είναι το θεσμικό πλαίσιο, που ισχύει για
              όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το οποίο
              είναι μια ακόμη εγγύηση για τη σωστή λειτουργία όλων
              των Ευρωπαϊκών Ασφαλιστικών Εταιριών.  

           4.     Του Επικουρικού  Κεφαλαίου Ζωής, 
   
Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματά σας είναι εγγυημένα από πολλές πλευρές, πιο εγγυημένα από το να τα έχετε σε μια τράπεζα.