Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.

Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι είναι της θεωρίας ότι δεν πρέπει να υπάρχει η Ιδιωτική Ασφάλιση, αλλά μόνο η Κοινωνική. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σ’ αυτό, αν στην Ελλάδα του 2016, των μνημονίων, της χρεοκοπίας, της φτώχειας και της ανεργίας …υπήρχε, έστω «τύποις» η Κοινωνική Ασφάλιση.                                                                               Ξέρω ότι πολλοί θα αντιδράσουν σ’ αυτό. Είναι όμως μια πραγματικότητα αναμφισβήτητη, πού όλοι μας βλέπουμε σε καθημερινή βάση. Νοσοκομεία που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν τα απαραίτητα υλικά. Πολλές φορές έχει

 SAOUTIS  Messinians Insurances  
               40 χρόνια, Ασφαλιστικής προσφοράς                                                                  
   
Aσφαλίσεις Υγείας, Ασφαλίσεις Συντάξεων,
   Αυτοκινήτων, Κατοικιών κλπ κλάδων.
                                                  
   Αριστοδήμου 42, 24100 Καλαμάτα.
   Κιν. 6977 172 942,
   E-mail: agsaouti@gmail.com

εμφανιστεί το φαινόμενο όταν ο γιατρός λέει στον ασθενή να έλθει πχ σε μια εβδομάδα για εισαγωγή, του δίνει και ένα κατάλογο με τι πρέπει να έχει μαζί του. Ανάμεσα σ’ αυτά ήταν ένα σεντόνι, γάζες, ένα νυστέρι και κάποια φάρμακα. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν λέγεται «Κοινωνική Ασφάλιση», αυτό λέγεται κοινωνική ανυπαρξία και «κράτος ντροπής» ! Κάτω από τέτοιες συνθήκες, όσοι αρέσκονται σε τέτοιες καταστάσεις, αυτοί ή είναι αφελείς ή πιστεύουν στο ανέφικτο !  Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι αυτή έτσι όπως όλοι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Οι κατακριτές της Ιδιωτικής Ασφάλισης, τι ζητούν ; Προτιμούν κάποιοι άνθρωποι να πεθάνουν αρκεί να μην υπάρχει Ιδιωτική Ασφάλιση ; Αν προτιμούν αυτό, τότε είναι εκτός πραγματικότητας και είναι επικίνδυνοι για την υγεία των Ελλήνων πολιτών.                                     
Τι μπορεί να πετύχει κάποιος ασφαλιζόμενος με ένα πρόγραμμα Υγείας;                                                                                     
Πρώτα απ’ όλα τα ασφάλιστρα πλέον λαμβάνονται από φέτος ως έξοδα, δεύτερον μπορεί ο Ασφαλισμένος να  πάει σε όποιο Ιδιωτικό Νοσοκομείο ή Κλινική θέλει. Δεν είναι τα πράγματα όπως πριν από αρκετά χρόνια τα ιδιωτικά νοσοκομεία. Έχουν άριστα μηχανήματα, και άριστους γιατρούς, επομένως οι ασφαλισμένοι σε μια Ασφαλιστική Εταιρεία, μπορούν να εμπιστευτούν τον έμπειρο και σωστό επαγγελματία, Ασφαλιστικό Σύμβουλο  για να συζητήσουν ένα πρόγραμμα «στα μέτρα του».
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι σήμερα υπάρχουν σχεδόν σε όλες τις Ασφαλιστικές, προγράμματα που είναι «για όλες τις ανάγκες, για όλες τις τσέπες» !                                                                 
Κάθε Ασφαλιστικός Σύμβουλος μπορεί να συζητήσεις μαζί σας, είτε στο χώρο του, είτε στο δικό σας χώρο,                   
«Χωρίς καμία δική σας υποχρέωση»  

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕΙΣΜΩΝ

Αν και έχουν περάσει 30 ολόκληρα χρόνια από το Σεπτέμβρη του 1986, εκείνο το φοβερό βράδυ που έγινε ο μεγάλος σεισμός της Καλαμάτας, που ισοπέδωσε ολόκληρη την πόλη, η θλιβερή αυτή ανάμνηση δεν έχει φύγει από τη μνήμη μου και δεν θα φύγει ποτέ όσο θα ζω !
Οι μήνες και τα χρόνια που ακολούθησαν εκείνη την κολασμένη νύχτα ήταν τραυματικά για τις 60 περίπου χιλιάδες κατοίκους της Καλαμάτας. Πρωθυπουργός, υπουργοί και ο τότε υπουργός Καλαμάτας, υπόσχονταν όλοι γενναιόδωρες αποζημιώσεις, τις οποίες άλλοι πήραν, άλλοι όχι. Τα ίδια και χειρότερα έγιναν στις πόλεις που έγινε σεισμός τα 30 αυτά χρόνια.
Τα τελευταία 6-7 χρόνια που ξεκίνησε η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι οι Έλληνες, είναι σε όλους γνωστό, ο Θεός να φυλάει, αν θα γένει ένας σεισμός, το βέβαιο είναι ένα. Κανείς δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ, αφού αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βρεθούν χρήματα για αποζημιώσεις φυσικών φαινομένων.                                                                           
«Αν δεν μπορεί το κράτος να κάνει κάτι για σένα, τότε κάνε το μόνος σου»  
είχε πει ο John F. Kennenty                                                                   Τώρα, αυτό είναι τόσο πολύ επίκαιρο, που όλοι στην Ελλάδα, παρακαλάμε μεν να μη ξαναγίνει ποτέ σεισμός, αλλά είμαστε μια σεισμογενής χώρα και δυστυχώς πάντα θα γίνονται σεισμοί.             
Ο Έλληνας, φύση και θέση ιδιοκτήτης ενός τουλάχιστον ακινήτου           «ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι μου» 
είναι η γνωστή φράση του κάθε Έλληνα που η μεγάλη του επιθυμία είναι να αποκτήσει κάποτε ένα σπίτι να βάλει μέσα την οικογένειά του. Αυτή τη μεγάλη επιθυμία μπορεί να την αφήσει στο «έλεος του εγκέλαδου» ; δεν πρέπει να την εξ-ασφαλίσει ; Δεν είναι απλά ένα έξοδο, είναι μια υποχρέωση που έχουμε απέναντι στη μεγάλη μας επιθυμία για την ιδιοκτησία ενός σπιτιού, της λεγόμενης πρώτης κατοικίας.
 Είναι γνωστό ότι όλοι θα διαμαρτυρηθούμε όταν και αυτή η ασφάλιση, μετά το αυτοκίνητο, θα γίνει υποχρεωτική. Είναι γνωστό επίσης ότι αν διαθέσουμε ένα πολύ μικρό ποσό, τότε αυτό που κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε αυτή τη μεγάλη επιθυμία μας, το σπίτι μας ! ! !                                                «Προσέχω για να έχω»
Να συνεχίσω να έχω το πολυπόθητο σπίτι μου ότι και να συμβεί.  Μέχρι σήμερα το μικρό ποσοστό κατοικιών που είναι ασφαλισμένο από σεισμό, πάντα είναι ασφαλισμένο μαζί με την Ασφάλιση πυρός, πλημμύρας κλπ άλλων συνολικών καλύψεων  κατοικίας.                 
Δεν γνωρίζουμε αν οι υποχρεωτική ασφάλιση σεισμού, θα είναι μόνη της ή θα είναι συμπληρωματική και όλων των άλλων καλύψεων που δίδονται και σήμερα. Πάντως, σήμερα έτσι όπως δίδεται η ασφάλιση αυτή, για κάθε 1000€ ασφαλισμένο κεφάλαιο σπιτιού, το ετήσιο ασφάλιστρο σεισμού είναι 1€ !  Ναι μόνο 1€ !                    
Με άλλα λόγια για ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. έχει ετήσιο ασφάλιστρο μόλις 100€  
Δεν αξίζει τον κόπο, για να προστατέψουμε το σπίτι μας 100 τ.μ. χρειάζεται να δαπανήσουμε 8,33€ μηνιαίως.                                       
Αντε, καλορίζικη και αχρείαστη !