Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α΄ ΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ (Μέρος Α΄)

Τελικά, οι λόγοι που είναι μεγάλη ευκαιρία το επάγγελμα του Ασφαλιστή στο άμεσο μέλλον, έχει προοπτικές και ενδεχομένως να είναι το επάγγελμα που θα δώσει τη δυνατότητα να απασχολήσεις αρκετούς νέους επαγγελματικά. 
Στο προηγούμενο άρθρο μας γράψαμε ότι η ΥΓΕΙΑ και η ΣΥΝΤΑΞΗ του Έλληνα ήδη έχουν πάρει την κατηφόρα και δύο αγαθά που είναι ό,τι πιο απαραίτητο σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο "επί Γης", στην Ελλάδα φθήνει επικίνδυνα !                 Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει πάρει ένα 5ψήφιο νούμερο για να κλείσει ραντεβού σε ένα γιατρό του ΕΟΠΥΥ. Άλλοτε όμως άκουγε την τηλεφωνήτρια, την οποία σε κάθε τηλεφώνημά μας πληρώνουμε με περίπου 2 ευρώ, να μας λέει ότι η ειδικότητα αυτή δεν υπάρχει αν θέλετε μπορείτε να πάτε σε εξωτερικούς γιατρούς.
Ακούμε και άλλα από τις συγκεκριμένες τηλεφωνήτριες που μας λένε "το νωρίτερο ραντεβού είναι στις...." 1 μηνα μετά, μπορεί και 2 μήνες, αλλά μπορεί και 3 μήνες μετά. Καταγανακτησμένος ο ασφαλισμένος, λέει "βρε δεν πάτε στο........" και αποφασίζει να πάει στον εξωτερικό γιατρό να δει την ασθένειά του πληρώνοντας ένα ποσό ανάλογο με την πόλη που βρίσκεται. Αν είναι στην Αθήνα τα 80€ είναι στο φθηνότερο γιατρό. Η "μεγάλη πλάκα" είναι όταν κάποιος θέλει να πάει στον οδοντίατρο ! Εκεί είναι για γέλια !! εκεί κατ' αρχήν είναι για γέλια ή και για κλάματα.  Τα "μηχανάκια" λέει καταργήθηκαν πριν 4 μήνες, οι οδοντοστοιχίες δεν καταργήθηκαν μεν, αλλά ο οδοντίατρος λέει "ξέρεις δεν μπορούμε να βάλουμε οδοντοστοιχίες, διότι δεν έχουμε υλικά, επομένως μείνε χωρίς δόντια μέχρι δεν ξέρει κανείς πότε θα μπορούμε να έχουμε τα κατάλληλα υλικά"
Αυτό είναι το ΤΡΑΓΙΚΟ περιβάλλοον στο οποίο βρίσκεται η ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ
Ωραία, πολύ ωραία !!! ο Έλληνας βρίσκεται στην απόλυτη ομηρεία ως προς την πρωτοβάθμια Υγεία την οποία συζητάμε τώρα εδώ. τι όμως πρέπει να κάνει ;;;;;;;;
Υπάρχει και Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ 
Για το ρόλο που μπορεί να παίξει η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ στην  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ Περίθαλψη θα αναφερθούμε στο επόμενο άρθρο μας την ερχόμενη Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη. 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου