Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ !

Είναι γνωστή η ταλαιπωρία των Ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ και στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, (Επισκέψεις – Εξετάσεις) και στη Δευτεροβάθμια, (Νοσοκομειακή Περίθαλψη).

Είναι γνωστή η αναμονή όσων θέλουν να επισπευτούν ένα γιατρό, γνωστή είναι επίσης η πληρωμή του κλεισίματος ενός ραντεβού μέσω των 5ψήφιων αριθμών που μας υποχρεώνουν να καλούμε για να κλείσουμε ένα ραντεβού. 2 € περίπου, είναι το κόστος του κάθε τηλεφωνήματος . Ας κάνουμε μαζί ένα υπολογισμό για μια 4 μελή οικογένεια που για κάθε ένα από τέσσερα μέλη να κλείνει ένα ραντεβού κάθε 3 μήνες. 4 τηλέφωνα το χρόνια χ4 άτομα = 16 επισκέψεις Χ 2 € = 32€. Αυτά μόνο για τα τηλέφωνα.
Δεν θα μιλήσουμε πότε θα γίνουν οι επισκέψεις, δεν θα μιλήσουμε επίσης  για τις εξετάσεις που μπορεί κανείς να περιμένει μέχρι και τρεις μήνες. Δεν θα μιλήσουμε ακόμη και για ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν σε κατά τόπους Υποκαταστήματα τους ΕΟΠΥΥ και είσαι αναγκασμένος να πηγαίνεις σε εξωτερικούς ιατρούς. Δεν θα μιλήσουμε επίσης για τους οδοντίατρους που σε πολλά Υποκαταστήματα  είναι ανύπαρκτοι. Τι να πούμε όταν σου λένε επί 5 μήνες δεν έχουμε υλικά να φτιάξουμε οδοντοστοιχίες, δεν μπορούμε να βάλουμε μηχανάκια για τα δόντια, δεν μπορούμε να σου αφήσουμε έστω 2 – 3 γερά δόντια για να σου βάλουμε τα υπόλοιπα σε  οδοντοστοιχία ! Έτσι η ταλαιπωρία των δύστυχων ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.  Ξέρετε τι είναι να πηγαίνεις να κάνεις μια εξαγωγή και να σου λένε ότι δεν μπορούμε να σου βγάλουμε το δόντι, διότι δεν έχουμε ενέσεις να σου κάνουμε, εκτός αν αντέχεις να σου το βγάλουμε χωρίς ένεση. Όταν ένας ασφαλισμένος προκειμένου να βγάλει το δόντι του, πήγε στο φαρμακείο να αγοράσει τη σχετική ένεση, ο φαρμακοποιός του είπε, ότι αυτή δεν πουλάνε τέτοιες ενέσεις. 
Η κατάσταση είναι πολύ προχωρημένη και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα «φως στο τούνελ»                                                                     Η Υγεία νοσεί βαριά !  
Ο Έλληνας όμως έχει αξιοπρέπεια και χρειάζεται αξιοπρεπή Υγεία, είτε αυτή είναι πρωτοβάθμια, είτε είναι δευτεροβάθμια, μέσα στο νοσοκομείο δηλαδή. 
Οι αρμόδιοι υπουργοί και οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση, είναι αρωγός της Κοινωνικής Ασφάλισης.        Δηλαδή τι είναι προτιμότερο, να καταβάλει ο Έλληνας ένα σχετικά μικρό ποσό προκειμένου να εξασφαλίσει τη Δευτεροβάθμια Υγεία της οικογένειάς του ; ή να υποφέρει στα δημόσια νοσοκομεία τα οποία είναι επιεικώς απαράδεκτα ;
Τι προτιμά, να ταλαιπωρείται με τον ΕΟΠΥΥ για να κάνει μια ιατρική επίσκεψη και μια εξέταση ή να δώσει 120 € και για ένα χρόνο να έχει απεριόριστες επισκέψεις, εξετάσεις και άλλες ειδικότητες όπως πχ Ψυχολόγους, Διατροφολόγους και άλλες ίδιες ειδικότητες που δεν καλύπτουν Κοινωνική και Ιδιωτική Ασφάλιση ;                                   Και όμως, αυτό είναι πέρα για πέρα αληθινό και καλύπτεται από την       
                        
«ΠΡΟΝΟΜΙΟ με κάρτα»                             
                    Tην κάρτα που δίνει μόνο ΠΡΟΝΟΜΙΑ.  
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η «ΠΡΟΝΟΜΙΟ με κάρτα» έχει και άλλα πλεονεκτήματα. Κατ’ αρχήν είναι και εκπτωτική. Αν ένας ασφαλισμένος επισκεφθεί Οφθαλμίατρο και αυτός του γράψει να πάρει ένα ζευγάρι γυαλιά, ο ΕΟΠΥΥ του τα παρέχει κάθε 4 χρόνια,   Η «ΠΡΟΝΟΜΙΟ με κάρτα» του τα παρέχει όσες φορές θέλει και πηγαίνοντας στον συμβεβλημένο οπτικό μπορείς να πετύχεις μια σημαντική έκπτωση.

Δεν θα μιλήσουμε, ούτε για την Αισθητική πλαστική που και ο ΕΟΠΥΥ και οι Ασφαλιστικές εταιρίες δεν καλύπτουν. Τις καλύπτει όμως η «ΠΡΟΝΟΜΙΟ με κάρτα».                      
Αν μια 4μελής οικογένεια επενδύει 10 € το μήνα, δηλαδή 2,50 € για κάθε άτομο, μπορεί να έχει όλα αυτά και πολλά άλλα ΠΡΟΝΟΜΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου