Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Οι διαμαρτυρίες, οι απεργίες τα αγροτικά μπλόκα που έγιναν για το ασφαλιστικό, δυστυχώς δεν έφεραν τα απαιτούμενα αποτελέσματα. Στο Ασφαλιστικό δεν ήλθε κανένα αποτέλεσμα.                                    
Αν δεν το γνωρίζουν, γιατί δεν πάνε στις άλλες προχωρημένες χώρες της Ευρώπης για να δουν πως δουλεύουν εκεί;  Αν πάλι δεν θέλουν να κάνουν κάτι τέτοιο, γιατί δεν το κάνουν Εθνικό θέμα, ώστε όλα το κόμματα να πάρουν από κοινού μια απόφαση για ένα βιώσιμο Ασφαλιστικό ; Ούτε και αυτό το θέλουν !
Τότε ας μας πουν ποιες είναι οι διαφορές αυτών που προτείνουν σήμερα, με αυτές που πρότειναν τα τελευταία 25 χρόνια τα άλλα κόμματα που μας κυβέρνησαν. Κατά 90% είναι ακριβώς τα ίδια, όμως αυτά δεν άντεχαν πάνω από δύο χρόνια και αυτή ήταν η αιτία που φτάσαμε σήμερα ώστε οι Έλληνες να μην έχουν ούτε ΣΥΝΤΑΞΗ, ούτε ΥΓΕΙΑ.
Σύνταξη και Υγεία, είναι δύο από τα βασικά «προϊόντα» που διαθέτουν στο κοινό οι Ασφαλιστικές εταιρίες. Μέσω αυτών των προϊόντων άλλα Ευρωπαϊκά κράτη έχουν δώσει, εδώ και αρκετά χρόνια, λύση στο μεγάλο πρόβλημα του Συνταξιοδοτικού και φυσικά της Υγείας, που δεν είναι μόνο Ελληνικό, είναι γενικότερα πρόβλημα της Δύσης.  Η Ασφάλιση Σύνταξης σε όλη τη Δύση είναι  κάτι συνηθισμένο.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός βιώσιμου                                 Ασφαλιστικού Συστήματος ;                                                                                         
α) Δημογραφικό, χωρίς να γεννάνε παιδιά τα νέα ζευγάρια, σε 20 και 25 χρόνια θα υπάρχει ο πληθυσμός εκείνος που να αρχίσει να εργάζεται και να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές ;                                                 β) Ανεργία, αν συνεχιστεί η σημερινή ανεργία και οι νέοι, ακόμη και οι μεγαλύτεροι να μην μπορούν να βρουν δουλειά, τότε και πάλι δεν θα πληρώνονται ασφαλιστικές εισφορές και πάλι θα συνεχίσουμε να έχουμε το ίδιο πρόβλημα.                                                                                   γ) Ανάπτυξη, χωρίς την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,   η ανεργία δεν πρόκειται να μειωθεί, αντίθετα θα αυξάνεται. Όσο για την ανάπτυξη, ακόμα στην Ελλάδα δεν έχουν αρχίσει καν να την σκέφτονται. Τέλος, δ) Ιδιωτική Ασφάλιση, αυτήν την έχουν κάτι σαν μίασμα, κάτι σαν πανούκλα, κάτι σαν το πιο εξορκισμένο κακό. Ιδεοληψίες ; Εμείς απλά θα λέγαμε «κόμπλεξ». Αυτοί οι «κύριοι» έχουν σκεφθεί ποτέ τι χάνει το Ελληνικό κράτος ; εκατομμύρια φόρους, εκατομμύρια
αποζημιώσεις, πολλές χιλιάδες θέσεις εργασίας και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ. Αργά ή γρήγορα όμως, πιστεύουμε ότι θα είναι πολύ γρήγορα, η λύση του ασφαλιστικού μέσω της Ιδιωτικής Ασφάλισης θα δοθεί. Θα πρέπει όμως οι ηγεσίες όλων των εταιριών, οι Ενώσεις και οι σύλλογοι των διαμεσολαβούντων να θέσουν ένα απλό θεματάκι που λέγεται «ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ». Όλοι γνωρίζουν ότι επί κυβέρνησης Γ.Α.Π. το 2010 σταμάτησε η απαλλαγή των Ασφαλίστρων από το φορολογητέο εισόδημα. Αυτό θα πρέπει να επανέλθει και ακόμη πιο βελτιωμένο. Είναι κοινό μυστικό, ότι τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού τη συμφέρει να είναι ασφαλισμένοι στην Ιδιωτική Ασφάλιση και μετά ας κάνουν την Εθνική Σύνταξη όσο χαμηλή και αν είναι, αλλά με τα αντίστοιχα χαμηλά ασφάλιστρα και τότε κανείς δεν θα έχει αντίρρηση να είναι υποχρεωμένος από το νόμο να ασφαλιστεί και στην Ιδιωτική Ασφάλιση, η οποία θα πρέπει Συμπληρωματική της Κοινωνικής Ασφάλισης.                 
 Μόνο εφ’ όσον στραφούν προς αυτού του είδος τη λύση, μόνο τότε θα έχουμε όλοι οι Έλληνες να ελπίζουμε ότι στην διάρκεια της τρίτης ηλικίας θα έχουμε να λαμβάνουμε μια σύνταξη.                                                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου