Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΗΚΑΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.

Είναι καθημερινό φαινόμενο να γίνονται τρακαρίσματα. Θέλεις η έλλειψη αγωγής κατά τη διάρκεια της οδήγησης ; θέλεις η ελλιπής γνώση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ; θέλεις η «μαγκιά» του Έλληνα οδηγού που πάντα αυτός έχει δίκιο, ενώ ο άλλος έχει πάνα άδικο, θέλεις άλλοι παράγοντες ; Όπως και να έχει το πράγμα αυτό που ακολουθεί, συνήθως, είναι βρισιές και ένας τσακωμός.                  Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πρώτα απ’ όλα ………. 
 * ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΑΣ.                                                     Είτε φωνάξετε, είτε τσακωθείτε, είτε βριστείτε, είτε διαφωνείτε αν φταίτε                           

   SAOUTIS  INSURANCE                   43 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

         *  Ασφάλιση Αυτοκινήτου
      ΦΙΧ Αγροτικό 25 ίπποι, μόνο              
                      64 €
               
 Με γνώσεις και εμπειρίες 43 χρόνων

    ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 42 (Ισόγειο) ΚΑΛΑΜΑΤΑ             
      Τηλ. 2721 300 351, Κιν. 6977 172 942                    
       
e-mail : agsaouti@gmail.com

                                                                                     
ή δεν φταίτε, άδικα γίνονται όλα αυτά, κάντε μια δήλωση και μη σας προβληματίζει τίποτε άλλο, αφού συνήθως οι Ασφαλιστικές, σας παρέχουν κάλυψη Προστασίας Bonus Malus. Επομένως μην προβληματίζεστε, αφού δεν πρόκειται  να πληρώσετε ούτε ένα Ευρώ παραπάνω στα ασφάλιστρα του επόμενου 6μήνου.
*Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕΤΕ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ. Η Φροντίδα Ατυχήματος είναι υπηρεσία της Οδικής Βοήθειας, που επεμβαίνει μόνο αν υπάρξει ΑΤΥΧΗΜΑ     ΠΡΟΣΟΧΗ όμως δεν είστε Ασφαλισμένος για την Οδική Βοήθεια μόνο με την κάλυψη της Φροντίδας Ατυχήματος. Σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει να έχετε και την Ασφάλιση ΟΔΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ. Τότε λοιπόν κάνετε το τηλεφώνημα στην Φροντίδα Ατυχήματος, οι οποίοι έρχονται επί τόπου και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να σας κάνουν τη δήλωση, έτσι όπως ακριβώς θα του περιγράψετε το συμβάν.  Παράλληλα θα σας φωτογραφίσουν το αυτοκίνητο στο σημείο της σύγκρουσης και όπου αλλού κρίνουν αυτοί απαραίτητο. Επίσης θα σας φωτογραφίσουν την άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης. Έτσι λοιπόν έχετε τελειώσει.  Αν το αυτοκίνητο μπορεί να μετακινηθεί θα το πάτε στο φανοποιό, συνεργαζόμενο ή μη με την Ασφαλιστική σας, γι αυτό θα πρέπει να συνεννοηθείτε με τον ασφαλιστή σας, αν δεν μεταφέρετε, τότε θα φορτωθεί στο φορτηγό της Φροντίδας Ατυχήματος να το πάει εκείνη στο συνεργείο.  
Αυτό που μένει για το τέλος, είναι να κάνετε ένα ακόμη τηλεφώνημα, ένα τηλεφώνημα στην Άμεση Δράση, το γνωστό μας 100 που θα γράψει ότι του δηλώσουν και οι δύο οδηγοί. Προσέξτε όμως. Οι περισσότεροι οδηγοί πιστεύουν ότι ο τροχονόμος θα σας πει ποιος φταίει και ποιος δεν φταίει. Αυτό είναι λάθος. Η δουλειά και υποχρέωση του τροχονόμου είναι να ανταλλάξει τα στοιχεία σας και να σας δώσει από ένα αντίγραφο του συμβάντος. Δεν είναι υποχρεωτικό αυτό, αλλά είστε πιο σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά.    Αν υπάρχουν Σωματικές Βλάβες εξ αιτίας αυτού του ατυχήματος, τότε μόνο η επέμβαση της τροχαίας είναι υποχρεωτική και επιβάλετε να καλέσετε το 100. Αν δεν αισθάνεστε καλά, τότε οπωσδήποτε πρέπει να πάτε στο νοσοκομείο, αν θέλετε να διεκδικήσετε χρήματα για Σωματικές Βλάβες από την Ασφαλιστική.  
*Ο ΕΚΤΙΜΗΗΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ (ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΝΑΣ). Εσείς δεν κάνετε τίποτε γι αυτή την δουλειά. Μόλις θα πάρει η δήλωσής σας η Ασφαλιστική, από τη Φροντίδα Ατυχήματος, θα ειδοποιήσει τον πραγματογνώμονα ο οποίος θα σας κλείσει ραντεβού να δει το αυτοκίνητό σας. Αν δείτε ότι καθυστερεί, τότε απευθυνθείτε στον Ασφαλιστή σας. Καλό είναι ο Ασφαλιστής σας να μιλήσει εκείνος με τον πραγματογνώμονα για να μην έχετε εσείς στο μυαλό σας και αυτήν την ένια.   
*ΦΙΛΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ. Υπάρχουν κάποιες εταιρίες όπως οι λεγόμενες ΕΠΥ, οι οποίες δεν συμμετέχουν στο φιλικό διακανονισμό. Άλλωστε και                           
   
               ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ
          ΗΛΙΑ Γ. ΦΛΕΣΣΑ
                                                                         
              * ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
    H συνεργασία μας με 20 και πλέον Ασφαλιστικές,
    μας επιτρέπει να σας προσφέρουμε τα χαμηλότερα     Ασφάλιστρα.                                                                      
    Το κέρδος σας, είναι η δουλειά μας ! 
    

      ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ 42 (Ισόγειο) ΚΑΛΑΜΑΤΑ
       Τηλ. 2721 402799, Κιν. 6972 031 519

                                                                                                           
      η Ιντερσαλόνικα δεν συμμετέχει. Δεν είναι υποχρεωτικά κακό αυτό. Απλά ο φιλικός διακανονισμός τι κάνει ; συνεννοούνται οι δύο Ασφαλιστικές, αν η άλλη ασφαλιστική αναγνωρίσει τη ζημιά, τότε σας πληρώνει η δική σας εταιρεία και τα χρήματα αυτά τα παίρνει από την άλλη Ασφαλιστική. Αν όμως η άλλη ασφαλιστική, τύχει και δεν αναγνωρίσει τη ζημιά, τότε δεν θα σας πληρώσει η δική σας Ασφαλιστική.                                                                                                     Σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να πάτε δικαστικά και να στραφείτε κατά της εταιρείας και κατά του άλλου οδηγού. Αυτό άλλωστε θα σας το προτείνει και ο δικηγόρος σας. Αν δεν το προτείνει, τότε πείτε το εσείς σ’ αυτόν.
 Τέλος, για να αποφύγετε όλες αυτές τις διαδικασίες που σίγουρα θα σας ταλαιπωρήσουν,                                                                   

      ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ !  ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου